Osa 3: Epilogi


"Hei tytöt, anteeksi että olen vähän myöhässä.", Candy sanoi istuutuessaan. Hän oli tullut kahvilaan tapaamaan koulukavereitaan Johannaa ja Piritaa, jotka myös työskentelivät lapsenvahtipalvelussa.


"Hei Candy. Et sinä paljoa menettänyt, puhuimme tässä juuri omituisimmista vahtikeikoistamme.", Pirita selitti.


"No minulla onkin yksi sellainen tarina kerrottavana. Olin tässä jokunen aikaa sitten vahtimassa taaperoa, joka oli täysin vihreä. Siis oikeasti vihreä. Voitte varmaan kuvitella ilmeeni, kun näin sen mukulan ensimmäistä kertaa.", Candy selitti.


"Vihreä? Mitä ihmettä, miten se on muka mahdollista?", Johanna kysyi hämmästyneenä.
"En tiedä, tämän lapsen isä selitti jotain synnynnäisestä poikkeamasta, mutta en kyllä täysin usko siihen. Se lapsi oli muutenkin jotenkin omituisen näköinen, ja nauraessaan hänen äänensä kuullosti todella omituiselta.", Candy kertoi lisää.


"Kuullostaa jotenkin todella karmaisevalta. Ehkä se oli joku demonimukula.", Pirita naurahti.
"No varmaan olikin. Toivottavasti ei tarvitse sinne mennä toiste.", Candy päivitteli. Tytöt jatkoivat jutustelua, vuorotellen kertoen lisää omituisista lapsenvahtikeikoista.


Jonkin aikaa höpöteltyään Candy kiinnitti huomionsa viereiseen pöytään.
"Hei katsokaa, kuka tuolla istuu!", hän sanoi.


"Ugh, sehän on itse Gothzilla.", Johanna tokaisi.
"Miksi ihmeessä se tänne on tullut lukemaan noita loitsukirjojaan. Menisi jonnekkin luolaan niiden kanssa.", Pirita sanoi ivalliseen sävyyn.


"Kuulin muuten eräältä kaverilta, että Gothzilla oli käynyt hänen kaverinsa kimppuun. Niinku oikeasti käynyt päälle.", Pirita kertoi kuiskaten.


"No voin hyvin uskoa sen. Hän on ihan hullu ihminen. En ymmärrä, miten häntä ei ole vielä erotettu koulusta. Eihän hän ole edes yleensä oppitunneilla, pyörii vain käytävillä.", Johanna irvisti.
"Ehkä se on noitunut opettajat, jotta he antaisivat hänen jäädä.", Pirita tokaisi. Tytöt nauroivat yhdessä tälle kommentille, ja jatkoivat sitten juoruilua.


Jonkun ajan päästä tummanpuhuva tyttö käveli heidän pöytänsä ohi. Samalla hetkellä Candylle tuli yhtäkkiä kova tarve lähteä seuraamaan tätä tyttöä.


"Ja sitten hän sanoi sil- Hei Candy, mihin olet menossa?", Pirita kysyi. Candy vain nousi vastaamatta mitään, ja lähti kävelemään pois päin. Johanna ja Pirita jäivät katsomaan tämän perään, mutta kohauttivat sitten vain olkiaan ja jatkoivat jutustelua luullen, että Candy lähti vain vessaan.


"Hyvä, seurasit perässäni. Ole hyvä ja istuudu.", tummanpuhuva tyttö sanoi kylmästi. Candy istuutui alas tietämättä edes, miksi hän niin tekisi. Hänestä tuntui kuin hänen ruumiinsa liikkuisi omin päin.


"Ja nyt haluan, että sinä kerrot minulle kaiken tästä vihreästä lapsesta, josta puhuit aiemmin.", tummanpuhuva tyttö liikutti käsiään, ja Candy tunsi olonsa väsyneeksi ja turraksi.


"Kyllä, kerron sinulle kaiken. Lapsi oli täysin vihreä, hänen korvansa näyttivät olevan hieman suipot ja... ", Candy aloitti kertomaan tasapaksulla äänellä, ja kertoi kaiken, jopa osoitteen missä tämä lapsi asui.


"Hyvä tyttö. Nyt haluan, että seuraat perässäni vielä yhteen paikkaan.", tummanpuhuva tyttö sanoi käskevällä äänellä, ja lähti sitten kohti vessoja.


"Vessaan päästyään Candy havahtui transsistaan ja ihmetteli, miten hän sinne oli päätynyt.
"Tule tänne ja seiso tuossa.", tummanpuhuva tyttö sähähti, ja Candy katsoi parhaakseen totella.


"Ja nyt varmistan, että sinä et muista tästä yhtikäs mitään. Sinä kumminkin vain lörpöttelisit tästä sinun juoruakkakavereillesi.", tummanpuhuva tyttö kaivoi esiin sauvaa muistuttavan esineen. Candy katsoi sitä ihmetellen.


"Ei! Älä tee sitä! Älä noidu minua, ole niin kiltti!", Candy aneli tajutessaan, mitä oli tapahtumassa, niin uskomatonta kuin se olikaan.
"Hiljaa! En halua kuunnella säälittävää anelua.", tummanpuhuva tyttö karjaisi ja heilautti sauvaansa. Viimeinen asia, minkä Candy näki ennen rojahtamistaan lattialle oli sokaiseva valo.


"Kauniita unia. Eiköhän ystäväsi löydä sinut sieltä.", tummanpuhuva tyttö naurahti poistuessaan vessasta.


"Aivan niin kuin minäkin tulen vihdoin löytämään etsimäni."

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ja tässä tälläinen hetkessä keksitty lisäpätkä viimesimpään osaan liittyen. Ei sitten Candy osannukkaan pitää lupaustaan, ja sillä oli pahat seuraukset.

Kommentit